دسته‌بندی نشده

آکنه یا جوش چیست؟ راه‌های درمان آن

مشکلات پوستی از سری مشکلاتی است که بسیاری از افراد با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. پوست دارای انواع طیف خشک، مختلط و چرب است که معمولاً افرادی که از پوست مختلط برخوردارند، با مشکلات و مسائل کمتری روبه‌رو می‌شوند. افرادی که پوست خشک دارند در هر فصل از سال و مخصوصاً فصل سرما، دچار خشکی‌های شدید شده و پوست‌های چرب هم همیشه مستعد جوش و آکنه هستند. این معضل به دلیل تجمع چربی‌ها در زیر پوست پدید می‌آید. اگر شما هم به این مشکل دچار هستید، باید برای درمان آکنه به دنبال راه حلی باشید که بتواند تأثیر مستقیم داشته باشد.

وجود آکنه و جوش چیزی نیست که بتوان از آن گذر کرد. معمولاً بیشتر خانم‌ها با این قضیه مشکل دارند؛ چراکه ساعات زیادی را روی آن تمرکز کرده و سعی می‌کنند که برای بهبود پوست خود هر کاری که لازم باشد را انجام دهند.

آکنه یا جوش چیست؟

آکنه یا جوش چیست؟

داشتن جوش یا آکنه روی صورت یکی از مسائلی است که بسیاری از افراد، حتی شده یکبار هم آن را در زندگی خود تجربه کرده‌اند. گفته می‌شود که آکنه یکی از بیماری‌هایی است که بسیار شایع بوده اما راه حل درمان قاطع برای آن در دسترس بشر نیست. دلیل اصلی به وجود آمدن این مشکل تولید بیش از اندازه چربی توسط پوست است که در این صورت، چربی‌ها علاوه‌بر روی پوست در زیر آن هم جمع می‌شوند. دیگر علت این موضوع، کم شدن تخلیه غده‌های چربی پوست است که برای این مورد هم در درمان آکنه باید فکر بکری داشته باشید.

برخی از افراد گمان می‌کنند که جوش یا چربی تنها بر روی پوست صورت ایجاد می‌شود؛ باید بدانید که این مشکل معمولاً در دست‌ها، بازوها، پشت و کمر هم دیده می‌شود. وجود جوش و آکنه در نوجوانان و جوانان بیشتر مشاهده شده و دلیل آن هم بروز و ترشح هورمون‌های اولیه جنسی در آن‌ها است. مطمئناً این سؤال برای بسیاری از افراد ایجاد می‌شود که اصلاً عامل اصلی به وجود آمدن آکنه روی پوست چیست؟ در جواب می‌توان گفت که روی پوست همه افراد، باکتری به نام کورینه باکتریوم آکنه وجود دارد که پیش از بلوغ هم در سطح پوست زندگی می‌کند، اما زندگی بی خطر و آسیب برای انسان.

این باکتری با مشاهده نشانه‌های اولیه بلوغ و بیشتر شدن چربی در سطح پوست افراد، محیط خوبی برای زندگی و رشد بیشتر را می‌یابد. در صورت رشد باکتری، التهاب پوست بیشتر می‌شود. برای درمان آکنه، این باکتری باید به صورت کامل از روی پوست ریشه کن شود. زمانی که سیستم دفاعی بدن قصد دارد از خود در برابر این باکتری محافظت کند، این التهاب بزرگ‌تر شده و به صورت چرکی شدن تغییر شکل می‌دهد.

علائم بروز آکنه روی پوست

علائم بروز آکنه روی پوست

علاوه‌بر موارد نام برده، آکنه معمولاً بر روی باسن، پاها، سینه، قفسه سینه و گردن هم آشکار می‌شود. پیش از آنکه آکنه کاملاً به وجود بیاید، ممکن است نشانه‌های اولیه داشته باشد. در اغلب موارد امکان دارد که این مشکل در افرادی که بیماری‌های خاص دارند، به شکل وخیم‌تری بروز پیدا کند. افرادی که مشکل یا بیماری خاصی ندارند، آکنه را به صورت یک جوش روی پوست خود مشاهده می‌کنند. یکی از دلایلی که ممکن است در جایی غیر منتظره دچار آکنه شوید، این است که روی پوستتان زخم داشته باشید. برای درمان آکنه در این شرایط لازم است که ابتدا زخم خود را درمان کنید.

این بیماری پوستی در برخی از افرادی که بیماری خاصی مانند تیروئید، هپاتیت و… دارند، ممکن است پیش از وقوع به صورت سر درد، گلو درد، سرفه، بثورات پوستی، زودرنجی، خستگی، دردهای عضلانی، آبریزش بینی، دل درد و بی اشتهای در فرد بروز کند. اگر هم بیمار نباشید و این مشکلات را پیش از آکنه زدن تجربه کنید، باید بدانید که قطعاً شدت آن بسیار کمتر از افرادی است که از عارضه‌ای رنج می‌برند. از  علائم اصلی آکنه و جوش می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • جوش‌های سر سفید معمولی در حال تبدیل به جوش‌های چرکی
  • برجستگی‌های کوچک که قرمز بوده و معمولاً در صورت و بازو یافت می‌شوند. به این قرمزی‌ها پاپول می‌گویند.
  • کیست‌های زیر پوستی
  • توده‌های چربی دردناک در زیر پوست
  • جوش‌های سر سیاه که اغلب در صورت ظاهر می‌شوند.
  • التهاب و قرمز بودن بیش از حد در اطراف جوش

 

عوارض آکنه و جوش

عوارض آکنه و جوش

یکی از عوارضی که با عدم درمان آکنه و استفاده از روش‌های اصولی به وجود می‌آید، ماندن جای آن روی پوست است. بسیاری از افراد با این موضوع آشنایی دارند و می‌دانند که اگر آکنه یا جوش را دست‌کاری کرده و به آن اجازه ندهند که روند طبیعی خود را طی کند، جای آن روی پوست صورت و دیگر قسمت‌های بدنشان باقی می‌ماند. اغلب از باقی ماندن رد و اثر جوش روی صورت خود ناراضی هستند و در صدد حل این مشکل، می‌گویند که هر کاری را انجام می‌دهند.

بحث اصلی ما سر این موضوع است که چرا وقتی میدانید ممکن است عوارض دست زدن جوش و آکنه این باشد، باز هم آن را تکرار می‌کنید؟ مورد گفته شده یکی از عوارضی بود که بر روی جسم افراد نمایان می‌شود. حتی این موضوع بر بسیاری از اشخاص پنهان نیست که با دیدن اولین لکه‌های جوش و آکنه، خود را در خانه زندانی کرده و بیرون نمی‌روند. قطعاً این موضوع از نظر روانی برای آن فرد بسیار گران تمام می‌شود و ممکن است مشکلات جدی بیشتری را برای او به وجود آورد. حتی به شخصه فردی که در گرما تابستان به دلیل جوش‌های زیاد صورت خود، ماسک می‌زد را مشاهده کردم.

حتی ممکن است این جوش‌ها و آکنه‌ها با این کار بیشتر هم شوند؛ اما قطعاً این فرد از نظر روحی و روانی در مضیقه قرار می‌گیرد. زمانی که به فکر درمان آکنه باشید، مطمئناً سر و کله‌ی مشکلات بعدی پیدا نمی‌شود. حتی می‌توان به قطعیت گفت این فرد و هزاران فرد دیگر که به علت این مشکل در خانه می‌مانند، در درجه‌های بیشتر به افسردگی هم مبتلا می‌شوند. پس نباید از میزان اهمیت درمان این مشکل، چشم پوشی کرد.

روش‌های درمان آکنه

روش‌های درمان آکنه

یکی از راه‌های اصلی درمان آکنه این است که به متخصص پوست مراجعه کنید. با این کار در واقع همیشه زیر نظر این فرد قرار دارید و اگر هم به شما دارویی بدهد که پوستتان با آن سازگار نباشد، می‌توانید این مشکل را به راحتی حل کنید. معمولاً اغلب افراد در صورت مشاهده علائم اولیه، به متخصص پوست مراجعه نکرده و زمانی که این مشکل بسیار حاد شده می‌خواهند که برای درمان آکنه، اقدام کنند. به طور معمول بیشتر پزشک‌ها برای این افراد داروهایی تجویز می‌کنند که از میزان چربی پوستشان بکاهد. داروها و روش‌های گیاهی خانگی هم در حل این معضل تأثیر گذار است.

از روش‌هایی که در درمان آکنه مؤثر است، می‌توان روش‌های پرتو درمانی و لیزر را نام برد. کار اصلی این شیوه این است که باکتری که سبب ایجاد جوش و آکنه می‌شود را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. لایه بردار شیمیایی هم دارای دو نوع پاپول و جوش‌های سر سیاه است که فقط توسط متخصصان مورد استفاده قرار می‌گیرند. یکی دیگر از شیوه‌های درمان آکنه، حذف سریع آن است. زمانی که کیست آکنه بزرگ باشد، پزشک مجبور به استفاده از شیوه تزریق دارو در آن می‌شود. با این کار در سریع‌ترین زمان ممکن از شر آن کیست بزرگ خلاص می‌شوید.

از دیگر روش‌های درمان آکنه می‌توان استفاده از دستگاه هایفوتراپی و آر اف را نام برد. غالباً این دستگاه‌ها برای پوست صورت مورد استفاده قرار می‌گیرند.

استفاده از دستگاه هایفو

استفاده از دستگاه هایفو

هایفوتراپی توسط دستگاهی به نام هایفو انجام می‌گیرد. قاعدتاً این دستگاه برای مصارف جوان‌سازی پوست به کار می‌رود. زمانی که پوست شما تمیز و عاری از هر گونه جوش، آکنه و جای جوش باشد، می‌توانید از آن در برابر عواملی که باعث پیری می‌شوند جلوگیری کنید. دستگاه هایفو دارای انواع مختلفی است که می‌توان با استفاده از هر کدام از آن‌ها، درمان آکنه و جوش را انجام داد. این دستگاه غیر تهاجمی بوده و برای انسان مضر نیست. هایفو دارای هندپیس‌های مختلفی است که هندپیس برای آکنه با میزان کم و هندپیس برای آکنه با میزان زیاد متفاوت است.

استفاده از دستگاه آر اف

استفاده از دستگاه آر اف

یکی از روش‌های درمان آکنه که به صورت عمیق انجام می‌شود، درمان با دستگاه آر اف است. با استفاده از دستگاه آر اف فرکشنال می‌توانید علاوه‌بر درمان آکنه و جوش، به درمان چین و چروک، تعریق بیش از حد، ترک‌های پوستی و… بپردازید. این دستگاه با تأثیر بر کاهش میزان ترشح چربی پوست، باعث جلوگیری از بروز آکنه و جوش می‌شود. اگر قصد دارید برای درمان آکنه از این روش استفاده کنید، باید بدانید که آر اف با استفاده از لیزر فرکشنال، بر روی پوست و آکنه‌ها تأثیر عمقی دارد. پس از انجام این روش لازم نیست که مراقبت زیادی را انجام دهید.

در نهایت

اسم آکنه به صورتی است که بسیاری از افراد با شنیدن آن حس خوبی نمی‌گیرند؛ چون اغلب این اشخاص در دوره‌ای از زندگی خود از وجود این بیماری بر روی پوست‌شان رنج می‌بردند. روش‌های متعددی برای درمان این معضل وجود دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر از انواع روش‌های درمان آکنه می‌توانید به مجله سایت شفا مراجعه فرمایید.

 

سوالات متداول

  • چرا جوش می‌زنیم؟

چند عامل اصلی باعث ایجاد جوش می‌شود که مهم‌ترین آنها، تولید بیش از حد چربی در پوست، بسته شدن منافذ پوست و یا عوامل ژنتیکی است. البته واکنش‌ بدن شما نسبت به هورمون‌ها نیز می‌تواند علت جوش‌های صورت‌تان باشد. در هر صورت بهتر است که علت دقیق آن را حتما از یک متخصص بپرسید.

  • دستگاه هایفو چگونه جوش ها را درمان می کند؟

در هایفوتراپی امواج اولتراسونیک فراصوت با شدت بالا به لایه های درم پوست نفوذ کرده و پوست را برای تولید پروتئین کلاژن نیز تحریک می کند .

  • دستگاه آراف چگونه آکنه ها را درمان می کند؟

دستگاه آراف از طریق ایجاد حرارت در درم (سطح زیرین پوست Derm) باعث کلاژن سازی می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *